pirmdiena, 2010. gada 18. janvāris

Priekš kaķiem

Brrrr.... ko lai dara, ja gribas aizbraukt un pabildēt Taksimu, bet ārā tā līst, ka pasākums jāatceļ uz nākamgadu? Jāskatās uz kaķi, kurš paslēpies balkonā un jāpadalās ar kaudzīti no milzīgās kaķu bilžu kaudzes.
Tātad kaķi. Man tie ir visvisvismīļākie dzīvnieki. Nevaru beigt sajūsmināties par viņu pašpietiekamību. Kaķis ir tieši tāds mājdzīvnieks, kāds man vajadzīgs - nav pārlieku uzbāzīgs, nepieprasa pastāvīgas rūpes, piemurrā visu māju un ik pa laikam ļauj sevi samīļot. Kad izaugšu liela, man būs pūkaina, ruda kaķene vārdā Soņa. Tas jau ir izlemts.
Bet. runājot par Stambulas kaķiem, šis ieraksts ir veltīts divām burvīgām būtnēm - latviešu Andželīnai Džolijai kaķu jomā un vārdu burvei, kura mīļo i dzīvus, i figuratīvus kaķus. Uzminiet nu, kuras tās ir.
Stambulu pārapdzīvo ne tikai cilvēki, bet arī kaķi. To te ir pārpārēm - resni, tievi, raibi, vienkrāsaini, vienvārdsakot visām gaumēm. Lielākoties viņi ir klaidoņi, taču izskatās krietni apmierinātāki nekā klaiņojošie suņi. Viņi vienmēr vēlīgi ļaus sevi paglaudīt un neapmierināti iebļausies, ja kāds sagribēs aiziet prom, pirms kaķis saņēmis sev vajadzīgo mīļuma devu. Un vēl viņi vienmēr ir izsalkuši, jo saimnieku jau nav un uz veikalu un tirgu atliekām rindā stāv ne mazums minču. Viņi guļ visur - uz ielas, zem kokiem, uz mašīnām, uz palodzēm, zem miskastēm, starp akmeņiem, uz tirgotāju dīvāniem, uz kafejnīcu krēsliņiem, uz tirgotāju šallēm, taču ir ļoti pieklājīgi un neiet iekšā ne veikalos, ne tādās vietās, kur zina, ka nav gaidīti. Nu īsti džentlmeņi.
Šeit "daži" no man tīkamākajiem Stambulas kaķu portretiem:


















7 komentāri:

  1. Val. saka PALDIES, PALDIES, PALDIES!!!!!!!!!!!!!!!!

    AtbildētDzēst
  2. Vēl tik pietrūka tā bilde ar kaķi uz GULYAJEV plates (netālu no Parīzes ieliņas) :D:D:D Atceries? Viņš čučēja uz palielas plašu čupas. Mjau! :*

    AtbildētDzēst
  3. Jāāā :) Man tā bilde kaut kur noklīdusi, nevarēju atrast :(

    AtbildētDzēst
  4. Superīgi minči! :)) Un tas viens galīgi jocīgs, ka negrib bučoties ar Zajačku.

    AtbildētDzēst
  5. Īstenībā viņš gan bučojās ar Zajačku, gan tupēja viņai klēpī, tikai tās bildes ir ļoti miglainas :)

    AtbildētDzēst
  6. Aktuvaimandieeeeeniņ! Paldies :*
    Vai tiešām visas šīs fotogrāfijas esat uzņēmuši jūs ar Māri? Vismaz divas no tām es noteikti gribētu lielā formātā un rāmī pie sienas. Brīnišķīga galerija!

    AtbildētDzēst
  7. Tu tik pacuksti, kuras, mes izkaskesimies par to, kurs ir autors un tad skatisim, ko lietas laba var darit.
    p.s. man ir vesela mape ar tadam un lidzigam ;)

    AtbildētDzēst